Personal Growth

Hogyan lehet elkerülni a szív- és érrendszeri betegségeket!

Kardiológus: “A magas vérnyomást ne kezelje tablettákkal!”

A Kent Állami Egyetemek két kutatója úgy találta, hogy az éberségi alapú stresszcsökkentés (MBSR) csökkentheti a magas vérnyomást, amely az Egyesült Államok közel 60 millió felnőttét érinti.

Az MBSR, amely magában foglalja a meditáció, a testtudatosság és néhány szelíd jóga gyakorlását, bebizonyította, hogy hatékony a depresszió és szorongás megelőzésében és kezelésében, valamint a stressz enyhítésében, ám a vérnyomásra gyakorolt ​​hatásainak tudományos vizsgálata ritka.

Joel W. Hughes, Ph.D. és David M. Fresco, Ph.D., mindkettő a Kent State Művészeti és Tudományos Főiskola pszichológusának egyetemi professzora, a Psychosomatic Medicine folyóiratban közölte, hogy az MBSR „megfelelő lehet”. kiegészítő kezelés ”azoknak a betegeknek, akik az életmód megváltoztatását és a stresszkezelési módszereket részesítik előnyben a magas vérnyomás vagy a magas vérnyomás kezelésében.

Kétéves tanulmányukban 56 felnőtt vett részt Ohio északkeleti részén. Az éberségi alapú stresszcsökkentést gyakorló vizsgálati résztvevők szignifikánsan csökkentek a vérnyomásmérésekben, összehasonlítva azokkal a résztvevőkkel, akik újabb kezelést, progresszív izomlazítást kaptak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *